6 redenen om te investeren in je werknemers

4 minuten leestijd

Last Updated on: 11th april 2022, 08:16 am

Jij hebt een goed lopend bedrijf en hebt veel werknemers onder contract. Hoe tevreden zijn deze werknemers met hun baan en wat zou je eraan kunnen doen om ze voor lange tijd te behouden. Vooral goede werknemers zullen als eerst vertrekken wanneer ze een beter aanbod krijgen. In deze blog vertellen wij waarom je goed voor je werknemers wil zorgen en hoe je dat het beste kan doen. 

1.    Behouden van kostbare kennis

Werknemers die langere tijd al binnen het bedrijf actief zijn die hebben een schat aan kennis verzameld in de afgelopen jaren. Je wil absoluut voorkomen dat ze met deze kennis de deur uit lopen. Knowledge management is daarom enorm belangrijk. Wil jij kennis verder uitbreiden zorg er dan voor dat jouw werknemers een interne cursus of studie kunnen doorlopen. Laat deze dan ook weer maken door iemand binnen jouw onderneming met de kennis die er al is binnen het bedrijf. Zo maak je de cirkel rond 

2.    Nieuwe vaardigheden en uitdaging 

Wat je echt wil voorkomen is dat werknemers op den duur weg gaan omdat ze geen doorgroeimogelijkheden meer zien. Dat betekent dat jouw bedrijf gedateerd is en er geen groei zit in de onderneming. Een betaalde studie moet ervoor zorgen dat werknemers tevreden zijn met de mogelijkheden binnen het bedrijf. Hierdoor zullen ze misschien nog wel jaren bij jou binnen het bedrijf actief zijn. Een tevreden werknemer telt voor twee. 

3.    Breder inzetten 

Nog een reden om ervoor ze zorgen dat jouw werknemers een opleiding of studie volgen is zodat ze breder inzetbaar worden. Heb jij verschillende afdelingen die geleid moeten worden of waar ze opzoek zijn naar meer specialisme dan is het fijn dat er meerdere werknemers rondlopen die beschikken over de juiste kennis. Hierdoor kan je bij bijvoorbeeld ziekteverzuim andere werknemers op deze plek neerzetten.

4.    Interne tevredenheid 

Je herkent het misschien wel. Bedrijven waar er bij het koffieapparaat slecht gesproken wordt over de werkgever. Om dit te voorkomen moet je iedereen een eerlijke kans geven. Zo creëer je enorme tevredenheid binnen je bedrijf. Zorg dus niet alleen voor opleidingen, maar organiseer ook teambuildings dagen of zorg voor goede bedrijfsfeesten. Wanneer er goed gesproken wordt over jou als werkgever zal dit ten goede komen aan de kwaliteit. 

5.    Laatste ontwikkelingen 

Je wil dat jouw werknemers op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Zo kan het zijn dat jij een postbedrijf hebt. Wanneer er nieuwe technologieën op de markt zijn is het goed dat je werknemers hier ook van op de hoogte zijn. Een goede cursus of opleiding kan hiervoor zorgen. 

6.    Het imago naar de buitenwereld 

Wanneer je ontevreden werknemers hebt gaan ze dit ook aan andere klanten vertellen. Zo kan het zijn dat klanten tevreden zijn, maar toch weten van bedrijfsperikelen die er spelen. Dit is natuurlijk niet goed voor het imago naar de buitenwereld. Zorg jij dat iedereen tevreden is, dan zullen kleine onderonsjes op de werkvloer veel minder snel naar buiten komen. Dit komt het bedrijf zeker weten ten goede. 

Nieuwste over Blog