5 tips om jouw horecaonderneming door te laten draaien tijdens corona

4 minuten leestijd

Het is niet de allerbeste periode voor horecaondernemers. Maandenlang dicht moeten zijn, omdat de regering het niet toe liet om gasten te ontvangen. Allemaal vanwege COVID 19 natuurlijk. Maar dat maakt de klap voor horeca Nederland niet minder groot. In deze blog geven we je dan ook graag tips mee om jouw restaurant, kroeg of café door te laten draaien in deze gekke periode.

Zodra de eerste zonnestralen beginnen te schijnen willen we niets liever dan naar buiten het terras op. Gelukkig is dat nu ook weer mogelijk. Maar niemand weet hoe de corona-crisis zich gaat ontwikkelen. Moet horeca weer een keer dicht? Komen er weer aanpassingen aan het beleid en wat heeft dat voor effect op jou als horeca-eigenaar? We weten het niet. Het enige wat we kunnen doen, zijn deze praktische tips voor jou tijdens de corona-crisis.

1. Laat gasten reserveren

Het is belangrijk dat je gasten vooraf laat reserveren. Niet alleen omdat jij dan precies weet hoeveel mensen er straks binnen of buiten zitten, maar dan heb je ook alle gegevens bij de hand. Mocht er dan onverhoopt toch iemand met corona binnen zijn geweest dan kun je iedereen ervan op de hoogte stellen door gebruik te maken van de persoonlijke gegevens.

2. Maak plekken met plexiglas

Plexiglas is een materiaal dat nu heel populair is geworden omdat je het goed kan inzetten voor bijvoorbeeld de veiligheid van je gasten. Door middel van een lasergraveermachine kun je heel gemakkelijk plexiglas snijden. Bijvoorbeeld om schermen voor op het terras of binnen in het restaurant te maken. Zo kunnen gasten veilig zitten zonder mondkapje. Dat eet en drinkt toch net even wat makkelijker.

3. Creëer buiten een loungehoek

Nu we richting de zomer gaan, wordt buiten zitten ook weer steeds populairder. En zeker nu de terrassen weer open zijn. Creëer een mooie loungehoek dat uitnodigt om lekker op plaats te gaan nemen. Sommige mensen vinden het prettig om aan een tafeltje te gaan zitten als ze gaan eten, maar voor de groep die gewoon lekker willen chillen met een biertje en een bitterbal heb je dan de loungehoek. Meer plek voor meer gasten dus!

4. Zorg voor warmte

Door heaters neer te zetten op het terras zorg je ervoor dat mensen langer op het terras blijven zitten ook als het buiten wat fris is. Of zo de eerste maanden van de lente als ze zon nog niet op haar hoogst staat. Zo kan iedereen toch genieten van al dat lekkers op het terras bij jullie.

5. Zorg ervoor dat mensen eten mee kunnen nemen ’s avonds

Eten laten thuisbezorgen was natuurlijk al heel populair de afgelopen maanden. Het was de enige manier waarop horeca nog iets van inkomsten nog genereren. Maar zet deze optie nog niet helemaal op zij nu de terrassen weer open zijn. Want hoe lekker is het voor gasten als ze om 18:00 op huis aan moeten dat ze direct een zakje met eten kunnen meenemen voor in de avond. Voor jou meer inkomsten en voor hun gemakkelijkheid ten top. Want na een paar biertjes gaat er een kipsaté met huisgemaakte frietjes er ook wel in.

 

Nieuwste over Topondernemers