5 Tips om als ondernemer met weinig tijd fit te blijven

4 minuten leestijd

Als ondernemer heb vaak tijd tekort. Er moet van alles gedaan worden, en je werk heeft vaak voorrang. Als je dan eens vrije tijd hebt, besteed je die het liefste aan je gezin, familie of vrienden. Sporten schiet er dan ook vaak bij in, maar is natuurlijk wel belangrijk. Vandaag geven we je 5 tips om als ondernemer met weinig tijd toch fit te blijven.

1. Volg sporters op Youtube

Op Youtube zijn er talloze kanalen van professionele sporters die hier dagelijks of wekelijks tips en trics geven over sporten. Dat je tijd moet maken, dat snappen we wel, maar die tijd is er gewoon niet altijd. Wist je bijvoorbeeld dat je voor bodybuilding echt niet zoveel tijd per keer hoeft uit te trekken, en dat je er weinig voor nodig hebt om te kunnen starten? Voor inspiratie raden we bodybuilding op MNLK.nl aan. 

2. Zorg dat je altijd sport-ready bent

Gooi een tas met sportkleding in de auto, of leg die op het werk neer. Heb je even een uurtje ‘over’ dan is het niet bij je hebben van je sportkleding geen excuus meer om even de gym te hitten! Ook hiervoor geldt: je hoeft niet meteen een uur of langer te sporten. Ook met een half uurtje ben je al goed bezig!

3. Effectief trainen

Heb je chronisch tijd tekort en zie je jezelf dat niet veranderen? Dan is het voor jou gewoon geen goed plan om minimaal een uur te moeten sporten. Zoals we hierboven al zagen, is dat ook lang niet altijd nodig. Maar wil je nu écht alles uit je tijd halen, dan zul je effectief moeten gaan trainen. Er zijn programma’s, zoals HIIT (High Intensity Interval Training), waarbij je oefeningen in een hoog tempo doet, even kort rust en weer doorgaat.

Dit soort trainingen kun je vaak al in een half uur of zelfs korter doen. Bovendien hoef je hiervoor niet per se naar de sportschool, maar kun je dit ook thuis of op het werk tussendoor doen. Ideaal voor ondernemers met weinig tijd dus!

4. Maak je eigen sportschool

Heb je thuis of op de werkplek nog een ruimte over? Maak daar dan eens een eigen sportschool van. Dit kan met apparaten, maar ook met gewichten. Zorg voor een omgeving zonder verdere prikkels, zodat je je even kunt concentreren op sporten. Of combineer juist het sporten met bijvoorbeeld lezen (ja, dat kan) van belangrijke stukken. Het is namelijk aangetoond dat je tijdens het bewegen beter dingen kunt onthouden. Misschien moet je dan niet full speed op de fiets of loopband gaan, maar het wat rustiger aan doen. Maar elke beweging is weer meegenomen!

5. Gewoon meer bewegen

Elke beweging die je krijgt is meegenomen. Dus als je ergens wat beweging kunt meepakken in je drukke dag, is dat mooi meegenomen. Pak de fiets in plaats van de auto, doe een overleg eens tijdens een wandeling en neem de trap in plaats van de lift. Dikke kans dat het je weinig extra tijd kost, maar het levert je wel mooi een fitter lijf op!

Nieuwste over Ondernemerstips