5 redenen om je salarisadministratie uit te besteden

3 minuten leestijd

Denk je erover na om de salarisadministratie uit te besteden of twijfel je nog om het zelf te gaan of blijven doen? Beide opties bieden hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel legt BCS, partner in HRM en salarisadministratie, graag aan je uit wat de vijf belangrijkste redenen zijn om je salarisadministratie bij een betrouwbare partner neer te leggen.

1. Bespaar kostbare tijd

De belangrijkste reden waarom je de salarisadministratie wilt uitbesteden, is tijdbesparing. Je hoeft je niet bezig te houden met de maandelijks terugkerende taak van het invoeren van gegevens, maar kunt je kostbare tijd op een andere manier inzetten. Bijvoorbeeld om je te richten op de werknemers zelf of het algehele HR-proces binnen de organisatie.

2. Maak gebruik van andermans kennis

De salarisadministratie kan ingewikkeld zijn en moet correct gebeuren. Je moet constant op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving, die regelmatig (ingrijpend) gewijzigd wordt. Wanneer jouw organisatie te weinig kennis in huis heeft, biedt een salarispartner het voordeel dat je met vragen altijd terecht kunt en dat je ervan uit kunt gaan dat de salarisverwerking correct gebeurt.

3. Geef de verantwoordelijkheid uit handen

Zoals we al aangaven, is het bij de salarisadministratie uiterst belangrijk om op de hoogte te zijn van alle wet- en regelgeving omtrent verloning, ziekteregistratie, urenregistratie en meer. Wanneer de salarisadministratie niet correct wordt verwerkt, loop je het risico op een boete van de Belastingdienst. De salarisadministratie uitbesteden zorgt voor een inperking van de risico’s, mits je hierover goede afspraken maakt met jouw HRM partner.

4. Weinig werknemers in dienst

Een kleine organisatie met weinig werknemers in dienst heeft niet altijd de mogelijkheid om een specifieke salarisadministrateur in dienst te nemen. De kosten zijn dan te hoog in vergelijking met het uitbesteden van de administratie aan een partner. Er kan ook gekozen worden om een werknemer een combinatie-functie te geven, waarbij hij of zij ook HRM gerelateerde taken en salarisadministratie uitvoert. Belangrijk is dan wel, zoals hierboven ook reeds beschreven, dat je ervan uit moet kunnen gaan dat alle benodigde kennis in huis is.

5. Volledig inzicht en  advies

Steeds meer administratiekantoren werken met online loonadministratie software die jou volledige toegang geeft tot rapportages en de gehele salarisadministratie. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat uitbesteden gelijk staat aan beperkt inzicht en verlies van controle over al jouw gegevens. Het samenwerken met een partner biedt ook de mogelijkheid om gebruik te maken van aanvullend advies, bijvoorbeeld op het gebied van het opstellen van arbeidsovereenkomsten, alles omtrent het pensioenfonds of advies over ziekte en verzuim.

Wil je graag weten of de salarisadministratie uitbesteden de juiste stap is voor jouw organisatie? Dan kun je vrijblijvend contact opnemen met de adviseurs van BCS om alle mogelijkheden te bespreken.

Nieuwste over Ondernemerstips