/

5 populaire relatiegeschenken

4 minuten leestijd

Iedere ondernemer weet dat reclame maken een van de manieren is om jezelf en je bedrijf zichtbaar te maken bij je doelgroep. Dat kun je op verschillende manieren doen. Het ene bedrijf heeft het daarbij iets eenvoudiger dan het andere. Als je al langer bestaat en je bedrijfsnaam bekend is, zullen potentiele klanten je herinneren en sneller aan je denken als ze je product nodig hebben. Maar als jonge en startende ondernemer, heb je niet het voordeel van deze naamsbekendheid. En toch wil je dat een breder publiek met jouw bedrijf en product of dienst bekend raakt. Je kunt daarvoor relatiegeschenken inzetten.
De 5 meest populaire relatiegeschenken zijn op dit moment:

  • Pennen
  • Caps
  • Mokken
  • Mondkapjes
  • Bidons

Wat is het voordeel van relatiegeschenken?

Ook als je als starter of bestaande ondernemer geen groot reclamebudget hebt, is een relatiegeschenk een ideale manier om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Een advertentie kost vaak veel geld, en je weet niet of je boodschap ook werkelijk aankomt bij je doelgroep. Relatiegeschenken kun je heel gericht uitdelen of versturen aan mensen waarvan jij denkt dat ze je potentiële klant zijn. En daarnaast is het zo een relatiegeschenk relatief goedkoop is. Je kunt in verhouding veel relatiegeschenken laten bedrukken tegen een gunstige prijs.

Wat zijn geschikte relatiegeschenken?

Het aanbod van relatiegeschenken wordt steeds groter. Je kunt tegenwoordig niet alleen kiezen uit het bedrukken van kantoorartikelen, maar ook zijn er allerlei leuke hebbedingetjes voor vakantie en thuis te verkrijgen. Toch zijn er een aantal artikelen die het meest populair zijn. Hierbij kun je denken aan pennen bedrukken en mokken bedrukken.

Pennen bedrukken

Dit staat in de top van de meest populaire relatiegeschenken. Pennen bedrukken met je bedrijfslogo is een hele goede manier om je bedrijfsnaam en logo aan de buitenwereld te presenteren. Deze pennen zet je in je spreekkamer, zodat klanten ze mee naar huis nemen. Of je deelt ze uit bij een beurs als extraatje als mensen vragenformulier hebben ingevuld. Met het pennen bedrukken zorg je dat een simpel voorwerp, wat door veel mensen toch dagelijks gebruikt wordt, overal naartoe gaat zonder dat het jou als ondernemer extra moeite kost.

Mokken bedrukken

Wie kent het niet, de mokken bedrukken met een bedrijfslogo die op het bureau staan om de dagelijkse kop koffie uit te drinken. Net als bij het pennen bedrukken, geef je ook met mokken bedrukken een relatiegeschenk dat de ontvanger over het algemeen dagelijks zal gebruiken. En als iemand niet uit de mok zal drinken dan zal het misschien wel dienst doen als pennenbak, of als bloempotje voor de kleine cactus naast de computer. Hoe dan ook, mokken bedrukken is een uitstekend idee voor een relatiegeschenk, want mensen kijken er dagelijks tegenaan.

Andere populaire relatieschenken

Naast pennen bedrukken en mokken bedrukken kun je natuurlijk nog meer relatiegeschenken laten bedrukken. Een notitieblokje met je bedrijfslogo is een mooie aanvulling op de bedrukte pen. En een koekje met je logo op de verpakking gedrukt, is een lekkere combinatie met de bedrukte koffiemok. Als je denkt dat je klanten liever op de laptop werken dan met een pen schrijven, dan kun je ook altijd nog overwegen om USB sticks te laten bedrukken met je bedrijfslogo. Ze zijn zelfs verkrijgbaar met een sleutelhanger, dus kan de ontvanger je relatiegeschenk ook gemakkelijk overal mee naar toe nemen.

 

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog