5 leiderschapstrainingen die je verder gaan helpen als manager

4 minuten leestijd

Een echte leider worden en jouw kwaliteiten verder ontwikkelen. Ben jij een manager, dan hebben wij 5 gouden leiderschapstrainingen voor je op een rij gezet. 

Je hebt een eigen bedrijf op gezet, of je werkt voor een baas. Hoe dan ook wil je geen baas zijn die met zijn vingertje gaat wijzen. Grote kans dat er dan door collega’s achter je rug om wordt gesproken. Een goede leider kan delegeren zonder dat werknemers dat als vervelend of onprettig ervaren. Ook wanneer jij bepaalde competenties niet van jezelf bezit kan je deze nog steeds ontwikkelen. Er zijn veel verschillende soorten leiderschapstrainingen, waarmee jij je op specifieke punten kan gaan ontwikkelen. 

1.    Focus op je sterke kanten 

Wij hebben een training gevonden die misschien aansluit bij jou als persoon. Wil jij je liever niet te veel focussen op competenties die je niet bezit, maar juist op je sterke kanten? Tanja Verstappen heeft verschillende trainingen ontwikkeld voor managers. Hierbij leer je vanuit je eigen kracht nog meer impact te maken. Aan de hand van de 11 pijlers van Gene Keys en Human Design word jij een betere leider en manager. Zo kan dit leiden tot minder ziekteverzuim op de werkvloer, en tot nog meer zakelijk succes. 

2.    Leer alle basisvaardigheden

Misschien heb je wel jarenlang gewerkt als een freelancer, maar is het tijd om je bedrijf een nieuwe impuls te geven. Je werd overspoeld door werk en kan daardoor mensen gaan inhuren. Met een cursus beginnend leidinggeven leer jij alles wat je nodig hebt voor een vliegende start als manager. Jij leert hoe je effectief kan leidinggeven en daarnaast hoe jij je medewerkers gemotiveerd kan houden. Hiermee zorg je ervoor dat iedereen onder prettige omstandigheden kan werken en er jaar na jaar resultaten worden geboekt. 

3.    Een werkende leider zijn 

Er zijn veel managers die alleen maar kijken naar het aansturen en niet naar de collega’s. Daarom zijn er cursussen ontwikkeld die zich richten op het leidinggeven zonder machtsvertoon. Een managers training kan je hier echt bij helpen. Zo leer je een natuurlijke leider te worden. Zonder dat je te veel autoriteit uitstraalt krijg je het team toch zo ver dat ze altijd naar je zullen luisteren. Deze cursus gaat je helpen bij het ontwikkelen van een prettige samenwerking tussen jouw en je collega’s. 

4.    Aansturen bij veranderingen 

Allemaal leuk hoor als leider aan de slag, maar soms moet er gewoon goed gemanaged worden. Dan is het goed om een opleiding te volgen die je adviserende competenties versterken. Wanneer er grote veranderingen zich voordoen binnen het bedrijf moet er een echte leider opstaan. Deze moet overzicht hebben, maar ook alles in goede banen kunnen leiden. Hiervoor kan je passende onlineopleidingen volgen.

5.    Leidinggeven aan professionals 

Wanneer jij bij een groot bedrijf werkt kan het zijn dat er hoogopgeleide werknemers op de werkvloer lopen. Het is dan zaak dat er een leider en manager staat die niet een kleuterklas aanspreekt. Hiervoor heb je opleidingen die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een persoonlijke stijl van leidinggeven. Ook leer jij je focussen op kwaliteiten van anderen en deze op de juiste manier in te zetten. 

Nieuwste over Topondernemers