5 inspirerende boeken die je zou moeten lezen

4 minuten leestijd

Ben jij opzoek naar de zin van het bestaan? Er zijn veel boeken die jou misschien wat antwoorden kunnen geven. Wij hebben een paar bestsellers op een rij gezet.  

Het leven lijkt soms wel een rollercoaster en een boek kan helpen om die rollercoaster een beetje te relativeren en tot rust te komen. Er zijn daarom veel inspirerende boeken geschreven die gaan over het leven. Want wat zijn nu de meest belangrijke dingen in het leven? Gaat het nu om geld of om status of zit er nog meer in dit leven? Wij hebben een lijstje met boeken op een rij gezet die jij zou moeten lezen wanneer je opzoek bent naar de zin van het leven. 

The Alchemist 

Dit boek is geschreven door Paulo Coelho. Later heeft hij nog vele andere boeken geschreven, maar de Alchemist is echt een bestseller. Het gaat over een simpele schaapsherder die opzoek is naar de zin van het leven. Hij reist hiervoor door Europa opzoek naar de Alchemist die hem alle wijsheid van de wereld kan geven. Het pad dat hij bewandeld is spiritueel en zit vol met mooie vraagstukken die jij ook kan meenemen in jouw leven. 

Ikigai 

Dit boek gaat over de zin van het leven. Want waarvoor leef jij nu eigenlijk? Dit is een vraagstuk waar iedereen op een moment in zijn leven mee kampt. Op het eiland Okinawa in Japan leven de meeste gezonde honderd jarigen ter wereld. Hoe kan dit precies en waar halen zij kracht uit om zo lang te leven? Dit boek geeft je antwoord op deze vragen. 

De edele kunst van Not Giving a F*ck 

Maak jij je soms druk om wat anderen over je zeggen? Dat is niet gek, het is zin de mens om je soms zelfs anders voor te doen om maar in ‘’het plaatje’’ te passen. Maar wat nu als jij helemaal niet meer zou letten op anderen? En hoe kan jij ervoor zorgen dat je niet meer onzeker wordt van wat een andere over je zegt of van je denkt? In dit boek wordt het kraakhelder uitgelegd. 

Minimalisme 

Wat nu als jij bijna al je spullen weg doet en enkel leeft van uit één rugzak met spullen? Er zijn veel wandelaars die 6 maanden gaan wandelen met maar een paar spullen op zak. Wat je van deze mensen hoort is dat ze al hun spullen van thuis helemaal niet gemist hebben. Dus wat als je hier nu een leefstijl van gaat maken en al je spullen de deur uit doet? In dit boek doen twee vrienden het en ze laten jou zien welk geluk dit met zich meebrengt. 

De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt 

We leven in een wereld waar alles snel moet. Zo moet jij snel naar je werk en heb je eigenlijk geen tijd om normaal te genieten van je lunch. Maar wat als we nu meer gaan leven vanuit rust. Een Koreaanse boeddhist schreef dit boek over liefde, vriendschap en levensdoelen. Hij geeft verschillende adviezen en inzichten om meer rust te vinden in deze drukke wereld. 

Nieuwste over Blog