/

5 E-commerce optimalisatie tips voor 2020

4 minuten leestijd

Als je denkt aan e-commerce, denk je waarschijnlijk aan het kopen van producten via internet. Dat klopt wel redelijk, maar er komt wel iets meer bij kijken. De e in e-commerce staat voor elektronisch, dus eigenlijk is e-commerce online informatievergaring, informatiedeling en transacties. E-commerce groeit nog steeds enorm en de verwachting is dat dit fenomeen nog wel even blijft. Daarom is het voor veel bedrijven belangrijk om niet achter te raken. Zorg dus als ondernemer dat je een goede e-commerce strategie hebt.

Werk samen met specialisten

Vind je e-commerce moeilijk en steek je liever je energie en tijd in je bedrijf en het product zelf? Dat kan natuurlijk. Denk dan niet te moeilijk en ga bijvoorbeeld in zee met een e-commerce specialist. Zo creëer je ruimte voor verbetering en weet je zeker dat het foutloos gebeurt. Je bezoekersaantallen zullen groeien en je hoeft er zelf niet meer naar op te kijken. Een goede oplossing als e-commerce niet aan jou besteed is.

 

1. Verzeker jezelf van een technisch foutloos SEO-platform

De techniek die je gebruikt is een van de belangrijkste rakingfactoren voor SEO en bestaat uit een hoop verschillende onderdelen. Om goed zichtbaar te zijn in Google en om een toppositie te bereiken, is het van groot belang dat je webshop SEO-technisch geen fouten bevat. Het is daarom belangrijk om eerst eventuele technische problemen op te lossen. Zo kan je webshop in ieder geval goed draaien.

 

2. Verandering van zoekresultaten in Google

De grootste zoekmachine van het internet heeft niet stilgezeten de afgelopen jaren. Google is in de laatste jaren veranderd van ‘zoek’ naar een ‘vind’-platvorm. Zo tonen ze direct gerichte antwoorden op de vraag die je in de zoekbalk stelt. Google gebruikt daarvoor featured snippet. Daarnaast toont Google ook de ‘people also ask’-box. Zo kan je zien wat andere hebben gezocht met betrekking tot hetzelfde onderwerp. Houd dit ook goed in de gaten. De manier waarop Google beweegt is belangrijk voor je zoekresultaten en ranking.

 

3. Indexeer alleen productoverzichtpagina’s met bestaansrecht

Dat zijn de pagina’s waarmee je daadwerkelijk kans hebt om in Google’s ranking te klimmen. De pagina’s met productgroepen waar veel naar gezocht wordt en waarbij je een behoorlijk assortiment hebt wil je zo veel mogelijk optimaliseren. Deze pagina’s kan je indexeren met bestaansrecht, aangezien dit je belangrijkste pagina’s zijn. Zorg ervoor dat de interne linkstructuur goed wordt verwerkt en de omgeving van de pagina er goed uitziet.

4. Gebruik SEA-data om te optimaliseren

Je kan de data van Google-Ads gebruiken om je content doorlopend te optimaliseren. Bekijk welke zoekwoorden er vaak gebruikt worden en welke advertenties veel verkeer trekken en omzet opleveren. Kijk naar welke van deze zoekwoorden je het bestaansrecht hebt met SEO. Gebruik die data dan weer om je SEO-resultaten te optimaliseren.

5. Personalisatie

Een van de grootste trends in de e-commerce is personalisatie. Big data gaan een grote rol spelen in hoe je klanten uiteindelijk naar hun aankoop leidt. Een scala aan gepersonaliseerde producten kan ervoor zorgen dat consumenten meer bij je bestellen. De ervaring personaliseren is dus ontzettend belangrijk voor je business. De mate waarin je de klantenervaring kan personaliseren en naar een hoger kwaliteitsniveau kan brengen, kan het verschil maken. Zorg ervoor dat je weet wat de mogelijkheden zijn en onderneem actie.

Nieuwste over Internet Marketing