3 dingen waar je op moet letten als je een Garageverzekering overweegt

3 minuten leestijd

Als eigenaar van een bedrijf heb je verschillende risico’s. Denk bijvoorbeeld aan risico op brand of schade aan apparatuur of gereedschap. Voor een autobedrijf kunnen de kosten hoog oplopen omdat je vaak te maken hebt met een dure voorraad. Daarnaast brengt het hebben van een bedrijf in de autobranche risico’s met zich mee die je niet ziet bij andere bedrijven. Zo staat je voorraad soms buiten en is het kwetsbaar voor vandalisme of een flinke stormbui. Je hebt de verantwoordelijkheid over auto’s van klanten die bij jou staan voor onderhoud. Tegen al deze risico’s kun je je verzekeren met een Garageverzekering. In dit artikel vertellen we je meer over wat je kunt verzekeren binnen de Garageverzekering.

1. Verschil AVB en WAM

Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven (AVB) verzeker je je voor alle schade die jij of één van je medewerkers veroorzaakt aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders. Deze dekking zit meestal standaard in een Garageverzekering. Echter, schade die kan ontstaan door fouten die gemaakt worden tijdens reparatie of onderhoud van voertuigen van klanten (ook wel bewerkingsrisico genoemd), wordt niet meeverzekerd in een AVB. Met een Garageverzekering kun je ervoor kiezen dit risico ook mee te verzekeren.

Met een Aansprakelijkheidsverzekering voor Motorrijtuigen (WAM) verzeker je je voor schade die wordt veroorzaakt met jouw motorrijtuigen of die van je klanten die bij jou zijn ondergebracht voor reparatie of onderhoud. Hiermee kun je ook voertuigen met een handelaarskenteken (of groene plaat) meeverzekeren.

2. Waardeschommelingen in je voorraad

Als autobedrijf heb je vaak te maken met dure voorraden. Dit kunnen je eigen voorraden zijn of voorraden die je verkoopt namens een fabrikant of dealer. Deze handelsvoorraad kun je met een Garageverzekering verzekeren door te kiezen voor een casco verzekering. Twijfel je voor hoeveel je jouw voorraad moet verzekeren omdat de waarde hiervan vaak wisselt? Bij sommige verzekeraars kun je een regeling treffen waarbij verschillen in de waarde -tot een bepaald percentage- niet leiden tot onderverzekering.

3. Het belang van maatwerk

Het belangrijkste is dat je een verzekering kiest die past bij jouw bedrijf. Elk bedrijf is anders en loopt dus andere risico’s. Daarom raden we je aan goed te onderzoeken welke verzekeringen voor jou relevant of zelfs noodzakelijk zijn. Kijk daarbij verder dan alleen een Garageverzekering. Op de website van Centraal Beheer Zakelijk vind je hiervoor een overzicht van verschillende verzekermogelijkheden voor bedrijven.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Blog