Zo kies je de juiste zorgverzekering 2021

3 minuten leestijd

Een zorgverzekering is in Nederland verplicht, maar dat betekent niet dat ze allemaal dezelfde prijs zijn. Zorgverzekeraars concurreren met elkaar en daardoor kunnen de prijzen behoorlijk verschillen. Wil jij overstappen van zorgverzekeraar? Wij geven je 4 tips!

Tip 1: Bekijk 1 of meer vergelijkingswebsites

Elk jaar krijgt iedereen rond half november een nieuw polisblad van de basisverzekering. Dit is een goed moment om te gaan kijken of er ergens anders een beter aanbod is. Alle basisverzekeringen dekken dezelfde zorg, dat heeft de overheid namelijk bepaald. Maar basisverzekeringen kunnen wel verschillen in:

  • De service die je krijgt
  • Of je zelf kunt kiezen naar welke zorgaanbieder je gaat
  • De premie die je betaalt

Via vergelijkingswebsites kun je kijken welke verzekering goed bij jou past. Naast het gebruiken van een vergelijkingswebsite is het altijd goed om jezelf te informeren. Bezoek de websites van een aantal van de grootste zorgverzekeraars, zoals Zilveren Kruis (Achmea), VGZ, CZ, Menzis en Ohra, en lees je goed in. Wil je meer informatie? Dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice. Bijvoorbeeld met de ohra klantenservice.

Tip 2: bepaal je vrijwillige eigen risico

In 2021 blijft het verplichte eigen risico net als in 2020 385 euro. Maar wist je dat je vrijwillig je eigen risico hoger kunt zetten? Als je dit doet, krijg je in ruil daarvoor korting op je premie. Het is goed om te weten dat de korting die je op je premie krijgt bij de ene zorgverzekeraar hoger is dan bij de andere. Verwacht je dat je weinig zorg nodig gaat hebben? Dan kan een hoger eigen risico voordelig zijn. De keerzijde is wel dat als je onverwacht meer kosten maakt er minder wordt gedekt door de verzekering.

Tip 3: overstapscadeau

Ben je van plan over te stappen? Let dan ook eens op de overstapscadeaus die zorgverzekeraars aanbieden. Soms bieden ze bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel aan of een abonnement bij de sportschool. Dit soort cadeaus kunnen natuurlijk erg voordelig zijn.

Tip 4: Betaal je premie per jaar

Vrijwel iedereen in Nederland betaalt maandelijks de premie voor de zorgverzekering. Maar je kan ook bij een aantal verzekeraars per jaar betalen! Wie per jaar betaalt, kan een korting krijgen op de premie. De korting voor jaarbetaling loopt op tot 2%.

 

Nieuwste over Internet Marketing