Zijn er nog e-commerce niches over?

4 minuten leestijd

Een webwinkel beginnen is prachtig om te doen, maar ook best een uitdaging. Zeker op dit moment zijn er al heel wat niches die gedomineerd worden door meerdere grote spelers waardoor het vrijwel onmogelijk is om daar nog tussen te komen als beginner. Maar niet getreurd, er blijven altijd nieuwe markten ontstaan. Daarnaast is het vooral belangrijk om positief te denken en creatief te zijn. Makkelijk is het nooit. Gelukkig wordt er constant onderzoek gedaan naar de e-commerce wereld. Daaruit komen altijd bepaalde trends, ontwikkelingen en trends naar voren. Daar kun je als startende webwinkelier je voordeel mee doen. Daarnaast zijn er bepaalde niches die ontstaan. Kortingscodes worden al gedomineerd door sites als Tripwise.nl, maar in dit artikel vind je e-commerce niches die nog zeer interessant kunnen zijn op dit moment!

Algen

Klinkt niet echt als een spannende branche om een webshop in te starten misschien, maar bedenk maar eens hoeveel eettrends je de afgelopen jaren al voorbij hebt zien komen. De laatste tijd zijn superfoods een ware rage. Superfoods zijn natuurlijke producten die allemaal uitermate gezond zijn voor ons lichaam. De laatste trend op dit gebied is zogeheten spirulina. Ook wel de blauwgroene zoutwateralg genoemd. Deze alg wordt vaak in poedervorm verkocht en bevat ongelooflijk veel voedingsstoffen die super gezond zijn voor je lichaam. Het is rijk aan eiwitten en bevat vitamine A, C, D, B6, B12, calcium, ijzer en magnesium. Gegarandeerd dat er veel interesse zal zijn in een webshop die zich specialiseert in dit product!

Spraakassistenten

Alle grote tech bedrijven zijn er al mee bezig: spraakassistenten. De verwachting is dan ook dat dit in de toekomst een enorme groei zal doormaken. Amazon, Google, Apple en Alibaba zijn er allemaal mee bezig en zetten er zelfs vol op in. Wil je dus aan de slag in een niche die zich nog volledig moet ontwikkelen? Dan is de niche van spraakassistenten mogelijk een optie. Wel een uitdaging, want er is veel specifieke kennis voor nodig en de onzekerheid van hoe de toekomst er uit gaat zien op dit gebied speelt natuurlijk ook een rol.

Terug naar de jaren negentig

De doelgroep die interesse heeft in de jaren negentig is een interessante. De dertigers die vaak met weemoed terugdenken aan de jaren negentig hebben allemaal net hun eerste huis gekocht en zijn al een aantal jaar aan het werk. Ze willen best wat geld uitgeven en hebben veel feeling met de jaren negentig. Dit had Nokia ook al door en speelde hier prachtig op in door de Nokia 3310 opnieuw op de markt te brengen. Het is heel goed mogelijk om een webwinkel te starten in producten uit de jaren negentig en tegemoet te komen aan de heimwee naar de jaren negentig van de dertigers.

Islamitische webwinkel

Onze samenleving wordt steeds meer een multiculturele samenleving. En dat is prachtig! Maar wat opvallend is, is dat er voor mensen die Islamitisch zijn nog relatief weinig webwinkels zijn in ons land. Een niche die nog volop te ontdekken valt dus! Denk aan het verkopen van halal producten of kleding die is toegespitst op de Islamitische medemens.

Ook binnen bestaande branches zijn niches te ontdekken, zoals Clip4you mooi laat zien binnen de zorgbranche. Zoals je kunt lezen zijn er nog meer niches te ontdekken dan je misschien op het eerste gezicht verwacht!

Nieuwste over Internet Marketing