Waar kan jij het beste je geld in investeren?

3 minuten leestijd

Tegenwoordig is sparen wellicht geen optie voor jou, omdat de rente dusdanig laag is dat het niks meer oplevert. Maar, er zijn genoeg oplossingen om je geld in te investeren. Zonder veel risico te nemen, kan jij toch een aardig rendement behalen. Waarin je investeert hangt af van je persoonlijke wensen. In dit blogartikel geven wij verschillende opties waarin jij je geld in kan investeren.

Aandelen

Beleggen in aandelen op de beurs is de meest populaire vorm van beleggen. Wanneer je een aandeel koopt bij een bedrijf, dan wordt je een stukje eigenaar van een bedrijf. Dit gaat samen met bepaalde verantwoordelijkheden en rechten. Tegenwoordig investeren veel beleggers in aandelen om hun vermogen te laten groeien door stijgende aandelenkoers, of om een aanvullend inkomen te generen in de vorm van dividend. De keuze voor bepaalde bedrijven is vaak gebaseerd op toekomstperspectief.

Vastgoed

Heb jij wat meer vermogen, dan is het ook mogelijk om te investeren in vermogen. Investeren in vastgoed kan via een vastgoedfonds. Een vastgoedfonds is een beleggingsfonds dat investeert in vastgoed zoals winkelcentra, woningen of kantoren. Je kan ook aan de slag gaan als particuliere investeerder in vastgoed. Hierbij koop je bijvoorbeeld een woning, die je vervolgens weer kan verhuren.

Crypto

Investeren in crypto is de laatste jaren een hype geworden. Crypto koop je op zogeheten exchanges. Een voorbeeld van een exchange is anycoin direct. Hierop kan jij je crypto kopen en verkopen. Het doel van handelen met crypto is het profiteren van koersstijgingen.

Goud

Goud is een waardevast product. Veel beleggers grijpen in onzekere tijden vaak terug op waardevaste producten als goud. Het beleggen in goud werkt als volgt: jij geeft geld aan een broker en deze koopt goud voor jou. Door middel van koersstijgingen kan jij winst of verlies halen uit deze belegging.

Startups

Startende ondernemers hebben vaak niet het geld om een onderneming te beginnen. Door middel van crowdfunding halen deze ondernemingen geld binnen. In tijden van crisis lenen banken minder snel geld uit, daarom is crowdfunding een goed alternatief voor een startups. Heb jij affiniteit en vertrouwen in een bedrijf, dan is het mogelijk om hier geld in te investeren. Op het uitgeleende geld ontvang jij rendement.

 

Nieuwste over Blog