Top 4 populairste cryptomunten van 2021

4 minuten leestijd

Een cryptomunt is eigenlijk vooral een algemene term voor een digitale valuta. Het is gebaseerd op cryptografie. Dit is een communicatiemiddel dat nog stamt uit de Tweede Wereldoorlog. Hierbij wordt een boodschap eerst omgezet naar een niet kraakbare code. Gebaseerd op wiskundige theorieën en computerwetenschappen. Tegenwoordig kun je steeds meer kopen of omzetten naar deze cryptomunten. Wil je gaan beginnen aan cryptomunten? Dit zijn de 4 meest populairste munten op dit moment!

Er wordt dus vandaag de dag steeds meer betaald en gehandeld met deze cryptomunten. Hoeveel Nederlanders zich bezighoudt met crypto is onduidelijk. Maar dat de groep groeit komt omdat de munten de laatste jaren steeds meer waard zijn geworden. Laten we eens kijken naar de 4 meest populaire munten op dit moment.

De lijst is op willekeurige volgorde samengesteld.

1. Bitcoin

Dit is misschien wel de meer populaire en bekende munt op dit moment. Tegenwoordig wordt het ook gezien als een geldig betaalmiddel bij sommige bedrijven, denk aan Microsoft. Deze munt wil graag de controle bij centrale banken en overheden weg nemen, waardoor transacties meer zichtbaar wordt voor alle mensen. In plaats van bij de huidige manieren van transacties.

2. XRP

Wie zoekt naar de ripple koers op dit moment komt uit op de afkorting XRP. Deze munt wil het vooral mogelijk maken om snelle en goedkope betalingen te doen via een betrouwbaar platform. Je kan op deze manier internationaal geld overboeken. Deze munt wil graag samenwerken met diverse banken en de financiële instellingen. Het is een groeiende munt die heel veelzijdig is. Daarnaast zijn de transactiekosten extreem laag en wordt er dus goed samengewerkt met banken.

3. Cardano

Deze munt lijkt op een heel bekende munt, namelijk Ethereum. Deze munt wil wereldwijd gebruikt worden door miljoenen consumenten. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan bij het realiseren van deze munt. Op deze manier kon er gekeken worden naar welke problemen er in de praktijk gemaakt werden. Deze munt is nog volop in ontwikkeling. Stap je in deze munt? Dan is het voor op de langere termijn. Daarnaast is deze munt aanpasbaar en heeft een goed toekomstplan. Het is moeilijk om nu de cardano koers te bepalen.

4. Ethereum

Naast Bitcoin is dit de meest populaire cryptomunt op dit moment. Dat komt omdat er bepaalde overeenkomsten zijn. Ethereum is nog sneller dan Bitcoin. Daarnaast kan de technologie nog meer transacties aan. Ook werd er gebruik gemaakt van smart contact technologie. Dit houdt in dat er op een veilige manier overeenkomsten worden afgesloten. Hierdoor werkt het allemaal sneller en hoeft er niet eerst een wederzijdse vertrouwensband opgebouwd te worden. Er wordt geen gebruik gemaakt van een autoriteit of tussenpersoon.

Starten met crypto?

Als je geld wilt verdienen met crypto gaat dat op dezelfde manier als beleggen. Je koopt een munt voor een bepaalde prijs en vervolgens verkoop je de munt weer voor een hogere prijs. Op welk moment dat is, is lastig te zeggen. Timing is dan ook een heel belangrijke punt in cryptomunten. Het slimste is om te oefenen met een bedrag dat je kunt missen. Zo kan je ervoor zorgen dat je steeds meer gewend raakt met deze crypto-wereld.

Meer lezen over de geschiedenis? Je leest het hier! 

Nieuwste over Blog