Steeds meer bedrijven stappen over op cryptocurrency

2 minuten leestijd

In de afgelopen maanden is het hard gegaan met bitcoin en andere cryptocurrency. Waar het vroeger nog dat internet geld was voor de enthousiasteling zijn inmiddels de grootste bedrijven ter wereld bezig met Bitcoin. Waarom is dit eigenlijk?

Redenen voor de interesse in Bitcoin

Bitcoin is iets bijzonders. Het is namelijk de eerste manier om op het internet een transactie te doen met waarde zonder dat je hiervoor de andere persoon hoeft te kennen of moet vertrouwen. Het is een manier om de volledige controle over je financiën te hebben. Dit is de reden dat het in de begindagen populairder werd. De banken speculeerden met ons geld en op het moment dat het mis gaat krijgen ze ook een bail-out van belastinggeld. Voor een hoop mensen is dit een reden om buiten het huidige systeem geld te bewaren, bijvoorbeeld in goud of nu dus ook Bitcoin.

Een groot voordeel van Bitcoin vergeleken met bijvoorbeeld goud of het geld dat we nu kennen is de schaarste hiervan. Bitcoin heeft namelijk een gelimiteerde hoeveelheid. Er zal maximaal 21 miljoen Bitcoin bestaan. De euro of dollar kan in principe ongelimiteerd bijgemaakt worden en zorgen voor inflatie.

Dit is een reden voor grote bedrijven zoals Tesla om in het afgelopen jaar te investeren in Bitcoin. Het is geen goede strategie om je bedrijfsreserves te betalen in een currency die minder waard wordt. Bitcoin daarentegen wordt volgens de economische theorieën alleen maar meer waard en is daarom deflationair. Tesla investeerde daarom ongeveer $ 1,5 miljard van de cash reserves in Bitcoin, om de inflatie tegen te gaan. Met een inflatie van enkele procenten per jaar loopt dit in de bedragen over $ 1,5 miljard.

Op CurrentCrypto wordt geschreven over de ontwikkelingen op het gebied van Bitcoin en de adoptie bij het grote publiek. Niemand kan voor jouw bepalen of je moet investeren of niet. Het feit dat grote bedrijven als Tesla de stap zelfs gemaakt hebben zou je echter wel aan het denken moeten zetten. De achtergrondinformatie, koers verwachtingen en meer vind je op currentcrypto.nl.

Nieuwste over Internet Marketing