Refurbished en duurzaamheid op de werkvloer

4 minuten leestijd

Last Updated on: 7th november 2022, 01:48 pm

Naast de hoge energierekening voor MKB’ers zijn er vele andere kosten waar je rekening mee moet houden. Er is niet altijd een groot budget voor het aanschaffen van elektronische apparaten. Ondanks dat dit erg belangrijk is voor een bedrijf. Daarnaast wil iedereen rekening houden met het milieu en zo duurzaam mogelijk opereren. Wil je graag op een duurzame manier te werk gaan en kosten besparen op elektronische apparaten dan is het handig om te kijken naar refurbished apparaten.

Tweedehands versus refurbished

Vele verwarren refurbished met tweedehands. Dit is absoluut niet het geval. Refurbished betekent letterlijk gereviseerd. Wereldwijd zijn er miljoenen verschillende laptops, tablets en smartphones die worden gefabriceerd. Jammer genoeg worden deze apparaten niet altijd gebruikt of voor een korte periode. Door deze producten te hergebruiken verleng je de gebruiksduur van het product. Deze producten zijn vaak afkomstig van zakelijke consumenten. Denk hierbij aan restvoorraden, retourgoederen en zakelijk afgeschreven goederen.

Een tweedehands product kan door iedereen aangeboden worden op diverse online platformen of in een tweedehandswinkel. Vaak is het zo dat een tweedehands product niet wordt gecontroleerd en je op deze manier niet weet wat de exacte staat is van een product. Daarnaast heb je geen garantie of een klantenservice waar je terecht kan mocht je problemen hebben met het product. Wil je bijvoorbeeld een iPhone XR aanschaffen voor op kantoor, omdat dit een lange batterijduur heeft en je zo altijd goed bereikbaar bent. Dan kan je beter kiezen voor een refurbished iPhone XR. Een officiële refurbished aanbieder controleert alle elektronische producten. Er wordt streng gecontroleerd op diverse onderdelen. Indien het nodig is worden er onderdelen vervangen of gerepareerd. Een refurbished product is net zo goed als nieuw en ook nog eens goedkoper dan nieuw in de winkel. Daarnaast schaf je een kwalitatief product aan en kan je terecht bij een klantenservice mocht het nodig zijn.

Duurzaamheid

Kies je voor een refurbished product dan help je het milieu ook een handje mee. Bij het produceren van nieuwe producten komen er schadelijke stoffen vrij die niet goed zijn voor mens, dier en natuur. Door te kiezen voor refurbished verleng je de levensduur van een product en zorg je samen met andere refurbished kopers voor minder CO2 uitstoot. Bij een refurbished aanbieder staat het milieu centraal. Stap je over naar refurbished dan verlaag je niet alleen je uitgave maar zorg je ook nog eens voor een groenere toekomst.

Refurbished webshop

Ga je voor een refurbished iPhone of een refurbished MacBook dan is het handig om dit aan te schaffen bij een officiële refurbished aanbieder. Er zijn vele aanbieders op de markt. Waaronder ook Refurbished.nl. Refurbished.nl controleert al haar producten op meer dan 50 punten en geeft ook nog eens 3 jaar garantie op jouw aankoop. Daarnaast kan je altijd terecht bij de klantenservice mocht je vragen hebben over het product. Zo ben je verzekerd van een goed werkend product en kan jij weer jaren verder met jouw favoriete refurbished product.

Redactie

De dynamische redactie van ondernemers.com wordt gevormd door een getalenteerde groep freelancers met een gedeelde passie voor ondernemen en een schat aan ervaring in diverse bedrijfssectoren.

De diverse achtergronden van de freelancers vormen een krachtig team dat ondernemers.com voorziet van een rijk scala aan artikelen. Samen streven ze ernaar om lezers te inspireren, informeren en ondersteunen bij hun ondernemersreis, met als doel het stimuleren van een bloeiende en veerkrachtige zakelijke gemeenschap.

Nieuwste over Ondernemerstips