Online marketing steeds belangrijker voor bedrijven 

3 minuten leestijd

Steeds meer bedrijven zetten in op online marketing, waarbij zij bijvoorbeeld voor het inhuren van een SEO specialist kiezen. Ten onrechte werd voorheen vaak gedacht dat online marketing voornamelijk interessant is voor bedrijven die landelijk opereren. Een goede vindbaarheid in de zoekmachine helpt hen niet alleen de vaste doelgroep aan te spreken, maar daarbij potentiële consumenten elders in Nederland. Ook voor ondernemers die zich juist op de lokale consument richten is het interessant om aan de slag te gaan met online marketing. Voor deze bedrijven is het interessant bovenaan de zoekresultaten te staan op zoekwoorden met veel lokale relevantie. Denk aan de combinatie van een dienst of product met een plaatsnaam van een omliggend dorp.

Zoekmachine optimalisatie bestaat uit verschillende componenten 

Wanneer men met SEO, de Engelse afkorting van zoekmachine optimalisatie, aan de slag gaat zijn er verschillende pijlers om rekening mee te houden. Juist doordat SEO uit verschillende componenten bestaat, is het voor bedrijven interessant om een online marketing bureau in de arm te nemen. Om goed gevonden te worden in de zoekmachine is het belangrijk in te zetten op kwalitatief goede content, op linkbuilding en op het optimaliseren van technische factoren. Het gaat om componenten op de eigen website en om componenten die daarbuiten liggen. 

Aan de slag met de basis van een goede website 

Start met het bouwen van een degelijke basis. Dit betekent dat technische factoren geoptimaliseerd moeten zijn; laat afbeeldingen op de website automatisch comprimeren. De pagina’s zullen hierdoor sneller laden. Probeer daarnaast kritisch te kijken naar scripts die geladen worden, bijvoorbeeld van plug-ins of extensies in een CMS als WordPress of Joomla. Naast de techniek achter een website, is de content op de website bepalend voor het succes hiervan. Richt de content van losse pagina’s op specifieke zoekwoorden. De voor een organisatie relevante zoekwoorden stel je vast tijdens een zoekwoordenonderzoek. Vaak heeft een SEO specialist de tools in huis om hier hulp bij te bieden. 

Componenten buiten de website van een ondernemer 

Zoals reeds genoemd gaat SEO niet alleen over de website zelf; linkbuilding valt buiten het eigen domein. Zorg dat je een netwerk opbouwt van externe websites, die naar de jouwe verwijzen. Des te meer van deze verwijzingen op een kwalitatief goede website je verzamelt, des te meer waarde hecht de zoekmachine ook aan jouw website. Als een hooggewaardeerde website naar de jouwe verwijst, moet de jouwe immers wel goed zijn. Dat is in het kort hoe een zoekmachine redeneert. Een online marketing bureau kan hulp bieden bij het opbouwen van zo’n netwerk, ook wel linkprofiel genoemd. Niet iedere website is van een hoge kwaliteit. Links op een kwalitatief mindere websites kan de posities van je eigen website schaden. 

Nieuwste over Blog