Een ongeluk zit in een klein hoekje: ook voor ondernemers

2 minuten leestijd

Er kan onderweg altijd iets gebeuren als je in je auto rijdt. Je houdt je aan alle verkeersregels, let super goed op maar toch kan het voorkomen dat je een ongeluk krijgt en schade aan je auto oploopt. Natuurlijk heb je ervoor gezorgd dat jouw auto goed verzekerd is. En rijd je je auto zakelijk, dan hoort daar uiteraard ook een zakelijke autoverzekering bij. Maar wat is eigenlijk de top 3 meest voorkomende schades en ongelukken in het verkeer?

1. Bumperschade

Bijna de helft van alle automobilisten in Nederland heeft wel eens bumperschade aan de auto gehad. Dit is dan ook de meest voorkomende schade aan auto’s. Vaak zit de bumperschade aan de rechterkant. Dat komt omdat de meeste mensen fileparkeren aan de rechterkant van de straat.

 

2. Kras of lakschade

Eigenlijk zitten er op elke auto wel lakschades en krassen. Vaak wordt ervoor gekozen om dit niet meteen te repareren. Pas daarmee op want bij een diepe kras is je auto niet meer optimaal beschermd tegen roesten. Dit soort schade valt helaas vaak duurder uit dan je dacht. Als de schade te verhalen is op iemand anders, gaat het niet van je schadevrije jaren af.

 

3. Steentje in voorruit

Een miezerig opspattend steentje op de weg is al genoeg om een put of sterretje in je voorruit te veroorzaken. Het kan soms zijn dat zelfs je hele autoruit hierdoor moet worden vervangen. Door te kiezen voor een uitgebreide autoverzekering ben je in elk geval verzekerd tegen dit soort schades.

 

Particuliere autoverzekering

Ben je niet zo’n fan van de bijtelling met betrekking tot het privégebruik van je auto en rijd je je auto privé? Ook dan zorg je er natuurlijk voor dat je auto goed verzekerd is. Bij een eventuele overstap wil je natuurlijk wel dat je schadevrije jaren behouden blijven. zodat je profiteert van een zo laag mogelijke premie. Reed je hiervoor in een leaseauto, dan zijn die schadevrije jaren op te vragen bij de leasemaatschappij.

Nieuwste over Ondernemerstips