Dit zijn de meest populaire online niches voor startende ondernemers

3 minuten leestijd
de meest winstgevende niches voor startende internetondernemers

Dat de online markt voor enkelen onder ons een goudmijn is, is geen publiek geheim. De mensen die er hun brood mee kunnen verdienen hebben onder de knie kunnen krijgen hoe je dankzij het web een succesvol bedrijf neerzet. Voor wie weet hoe je succes hebt met een online bedrijf, weet dat het van belang is om een juiste niche te kiezen. Wat is het en welke online niches zijn het meest lucratief? Om je geheugen even wat op te frissen, online niches zijn een soort van branches online, waar je je als ondernemer op kunt gaan focussen en (hopelijk) veel geld mee kunt gaan verdienen.

Gezondheid & Fitness

By far de meest winstgevende apps zijn de apps bedoeld om mensen gezonder te laten leven. Vooral onder vrouwen heerst er over het algemeen altijd wel een afvalwens en ook mannen willen vaak wel van hun bierbuikje af. Deze niche is zo interessant omdat de doelgroep eindeloos is, het slaat aan op iedereen. Want zeg nou zelf, wie wil er niet gezond zijn? Ook al brengt deze niche in het algemeen het meeste geld op, bedenk wel dat dit dan ook bekend is bij anderen. Je zult dus niet alleen op de markt zijn.

Liefde

Wat dit punt gemeen heeft met zijn voorganger is dat de doelgroep extreem groot is. Over het algemeen teert elk mens op de liefde en relaties in hun leven. Of dat nou met een partner is, een goede vriend/vriendin, collega’s, je kinderen, andere familieleden, kennissen, mensen zijn sociale wezens en voelen de behoefte dit te bevorderen. Zo kan het erg goed voor je portemonnee uitpakken om een datingsite te beginnen, waarin je werkt met commissies met adverteerders.

Zelfhulp apps

Goed, zelfhulp klinkt misschien wat extreem, maar websites, apps of andere online bedrijven die je willen helpen om in welke manier dan ook een beter mens te worden, zijn aantrekkelijk voor het publiek. Stel voor om iemand die fan is van het gokken met geld op te koppelen aan andere spelletjessites, die vriendelijker zijn voor zijn/haar portemonnee. Vrijwel elk mens zal de beste versie van zichzelf willen zijn, dus ook met kleine zaken als online gaming kun jij, als online bedrijf, hulp bieden.

… En nog zoveel meer

Er zijn talloze mogelijkheden om op een creatieve manier geld te verdienen via het internet. Ondernemen is nog nooit zo makkelijk geweest: via het web kun je vrijwel elke onderneming beginnen die je zou willen. Of het nou een fotografieblog is, een eigen online casino  of je ontwikkelt zelf een game  – op internet kan het allemaal.

Nieuwste over Ondernemerstips