De nieuwste online marketingtrends van 2019

3 minuten leestijd

Er gebeurt natuurlijk een hoop in marketing-land. Maar nu we richting het einde van het jaar gaan, is het altijd prettig om even alle marketingtrends van afgelopen jaar erbij te pakken. Want wat dit jaar de trend is, zal volgend jaar ook nog zeker van toepassing zijn! Kijk jij even mee?

Instagram Stories zijn booming

Stories zijn korte beelden die je slechts een paar seconden kunt zien. Je kunt ze, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Snapchat, wel terugzien. Deze stories lijken vandaag de dag zelfs belangrijker dan je Instagram Feed. Dat zijn de foto’s die je op je account zelf plaatst. Een Instagram Stories-strategie biedt uitkomst als je niet precies weet waar je moet beginnen. Denk bijvoorbeeld aan verticaal filmen. Doe niet te veel aan knippen en plakken, het mag gewoon uit de losse pols opgenomen worden. Zo zie je steeds vaker dat bekende mensen en influencers hun volgers de hele dag meenemen.

LinkedIn, meer dan alleen een online cv

Liep LinkedIn eerst nog terug? Vorig jaar is het aantal dagelijkse gebruikers van LinkedIn toegenomen. De verwachting is dan ook dat dit komende jaren zo door blijft gaan. Nu is dit platform ook flink veranderd. En dat is te merken. Was het vroeger echt een platform om aan je cv te sleutelen, is het nu een plek om gelijkgestemden te vinden. Zelfs als je gelukkig bent in je baan. Voor sommige is LinkedIn een social media-kanaal met meer nieuwswaarden dan bijvoorbeeld Facebook.

 Purpose-marketing

De klant wordt kritischer waardoor het voor bedrijven belangrijker is om waarde toe te voegen aan hun product.

Je klanten verleiden om een product te verkopen? Dat is natuurlijk al jarenlang de invalshoek van marketing. Maar afgelopen jaar zien we steeds vaker het belang van purpose. Wat vrij vertaald doel betekent. De klant wordt kritischer waardoor het voor bedrijven belangrijker is om waarde toe te voegen aan hun product. Zo moet een product een positieve bijdrage aan de maatschappij leveren. Of andere maatschappelijke thema’s, zoals gelijken rechten. Op zoek gaan naar het purpose van jouw product of dienst is dus ook in het komende jaar erg belangrijk.

Schakel hulp in

Vind je het lastig om je eigen marketingstrategie op te zetten of om je aan een social media-kalender te houden? Dan is het slim om een bureau in te schakelen. Je vindt ze door het hele land. Google bijvoorbeeld maar eens op online marketing Groningen! Of de plaats waar jij woont, natuurlijk. Succes!

Nieuwste over Internet Marketing