De Must-Have software pakketten voor jouw bedrijf in 2019

3 minuten leestijd

Word, Excel, Outlook, het Office pakket kom je bij bijna iedere ondernemer tegen en is feitelijk onmisbaar. Met Office365 werk je waar je wilt, wanneer je wilt. We zitten middenin het tijdperk van het ‘nieuwe werken’ en zijn flexibeler dan ooit. Hierbij hoort software die net zo flexibel en meegaand is als jij, maar die bijvoorbeeld ook zorgt voor veiliger werken. Maak kennis met de must have software pakketten van 2019 voor jouw bedrijf.

Boekhoudpakket

Actueler dan dit wordt het niet: als de Brexit zonder steun van de EU doorgaat, wordt het Verenigd Koninkrijk straks een derde land. Voor alle ondernemers die nu zaken doen met Britse bedrijven, betekent dit dat im- en export gaat veranderen. Een goed boekhoudpakket is hierop voorbereid en biedt je de beste en meest actuele informatie die voor jou relevant is. Het converteren van facturen, waarschuwen dat je dit aan moet geven bij de douane, het is fijn als je software met je mee denkt.

Internet security

Als ondernemer is het verstandig om een zakelijk internet security pakket aan te schaffen. Je kunt, vooral als kleinere ondernemer, soms ook prima uit de voeten met een consumentenoplossing, maar als je kiest voor een zakelijk pakket, kies je een oplossing die weet waar jij als ondernemer tegenaan loopt. Het lost specifieke kwetsbaarheden op die je als consument misschien nooit tegenkomt, waardoor je simpelweg beter beveiligd bent. In deze tijden van cybercrime is het een fijn gevoel als je weet dat je digitale assets veilig achter slot en grendel zitten! Zie het maar als een enorm slot op je digitale deur.

VPN

Met een VPN verbinding zet je een veilige verbinding op met je bedrijfsnetwerk, zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn op kantoor. Het is dus dé oplossing voor iedereen die veel onderweg is of regelmatig thuiswerkt. Er zijn veel aanbieders voor VPN voor Windows, elk met zijn eigen voordelen. Het belangrijkste voordeel dat VPN software biedt is dat, als het eenmaal geïnstalleerd en ingesteld is, je met één druk op de knop online bent.

Veiligheid is en blijft een hot topic. Sinds de invoering van de AVG is het nog belangrijker dat iemand niet zomaar bij je gegevens kan. Aan de andere kant viert cybercrime zijn hoogtijdagen, waardoor je je maar beter goed kunt beveiligen. Met VPN software in combinatie met internet security ben je dan al goed op weg, en ook voor kleine ondernemers is dit belangrijk!

 

Nieuwste over Ondernemerstips