Crypto: welke cryptocurrencie is interessant om in te beleggen?

4 minuten leestijd

Overal om je heen zal je het wel horen: cyprtocurrencies. Deze online valuta’s zijn helemaal hot. Momenteel schieten ze qua prijzen door het dak en er zijn dan ook ondernemers die er hun werk van hebben gemaakt. Veel mensen voelen dan ook de druk om in te stappen in de crypto wereld, maar wat is dan de beste munt om te beleggen? Wij zochten het voor je uit.

Beleggen in cryptocurrencies is even andere koek dan beleggen in goud of een bedrijf. Crypto is namelijk een onzichtbare munt en hij fluctueert nog enorm. Je zal dus niet zeker zijn van een winst over een korte periode. Bij beleggen heb je dan ook één vuistregel en dat is: beleg niet op emotie. Maar toch zijn er een aantal munten die naar alle verwachtingen flink zullen groeien de komende jaren, hieronder een lijst met de interessantste crypto om in te beleggen.

#5: Cardano (ADA)

De laatste tijd is deze crypto ADA enorm populair geworden. Hij heeft alles in vergelijking met andere munten. Hij staat dan ook al een lange tijd in de top 10 beste cryptocurrencies. Het team achter Cardano oftewel ADA heeft een duidelijk plan voor de toekomst. Zo wil ADA het veiligste cryptoplatform ter wereld worden.

Cardano is opgestart door Charles Hoskinson de CEO van de nr. 2 crypto ter wereld: Ethereum. Dit zegt wel wat over de sterkte van dit nieuwe bedrijf.

#4: Chainlink (LINK)

Wil je goed beleggen in crypto dan is ChainLink een goede munt om op in te zetten. Zo staat hij op dit moment op 13€, maar zal hij naar verwachting groeien tot maar liefst 1.000€ dit jaar nog. Deze munt maakt het mogelijk om traditionele financiële diensten te koppelen aan de blockchaintechnologie. Dit is de voornaamste reden dat hij zo stijgende is.

#3: Tron (TRX)

Je weet nooit iets zeker bij het beleggen in cryptocurrencies. Maar door goede analyses kunnen experts zien of een munt gaat groeien. Deze munt groeide sinds 2018 maar liefst 2000%. De verwachting is niet dat hij dit aankomend jaar weer zal gaan doen, maar door verschillende samenwerkingen met muziekdiensten is de verwachting dat deze munt verder gaat stijgen aankomend jaar.

#2: Ethereum (ETH)

Ehetereum is een munt die zichzelf in de jaren enorm betrouwbaar heeft gemaakt. Bij Ethereum is het dan ook niet meer nodig om een tussenpartij te vinden wanneer je een transactie wil doen. Beleggen in deze cryptocurrencie is dan ook een slimme. Sinds de start heeft hij een extreme stijging gemaakt en dit blijft een mooie munt in ontwikkeling.

#1:  Bitcoin (BTC)

Dit is natuurlijk de munt waar nog steeds alle ogen op gericht zijn. Bitcoin is echt een crypto voor de lange termijn. De afgelopen jaren is hij al flink gegroeid en is hij van een waarde van 5 cent naar 40.000 gegaan. Natuurlijk fluctueert ook deze munt aanzienlijk. Daarom is het altijd slim om te investeren voor de lange termijn en te kijken naar wat deze munt kan gaan bereiken.

Wat heb je nodig om te beginnen met beleggen?

Ga opzoek naar een betrouwbare broker. Je kan opzoek gaan naar een Nederlandse, daar wordt alles voor je uitgelegd en je wordt goed op weg geholpen. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een broker in het buitenland, dan zal je het meeste werk zelf moeten doen.

Vervolgens ga je onderzoek doen naar een goede munt. Tegenwoordig kan je ook opzoek naar een broker die je helpt met investeren. Het lastige aan cryptocurrencies is dat je nooit weet of ze gaan stijgen. Je kan dus het beste investeren in een munt voor de lange termijn. Zo verlies je niet je geld in één klap.

Nieuwste over Topondernemers