BTC Koers en de Bitcoin; wat zijn dat precies?

3 minuten leestijd

Tuurlijk, we kennen allemaal het begrip bitcoin wel, maar wat houdt het precies in? Deze cryptomunt komt uit 2008 en is uiteindelijk bedoeld om de centrale banken buitenspel te zetten. De bitcoin zou ook de traditionele valuta moeten vervangen. Daarmee is de bitcoin in eerste instantie een betaalmethode. Steeds meer bedrijven accepteren dan ook deze manier van betalen. Toch zijn de meeste mensen op een andere manier geïnteresseerd in de bitcoins. Zij zien de cryptomunt als een investering. Des te meer de koerst stijgt in de toekomst, des te meer minst de investeerder kunnen pakken. De koers van de bitcoin, ook wel de btc koers, kent echter hoge pieken en diepe dagen sinds het begin in 2008. Er zijn dus mensen die veel winst en grote verliezen kennen. Vooral investeerders die er vroeg bij waren, hebben veel rendement behaald.

De koers van de bitcoin

De koers van de bitcoins bepaalt dus of mensen willen investeren in de bitcoin en ook hoeveel. Het is namelijk geen makkelijke investering. Ook in deze business moet je de koers goed in de gaten houden en op tijd stoppen. Veel ondernemers met bedrijven investeren in de bitcoin. Omdat ondernemers vaak geen tijd hebben om veel bezig te zijn met koersen, kan je ook de optie gebruiken om een notificatie te krijgen als de koers een bepaalde waarde bereikt. Daarnaast heeft positief of negatief nieuws rondom de bitcoin ook altijd invloed op de koers omdat mensen dan geneigd zijn ook te investeren. Nieuws over de bitcoin kan dus voor extra investeringen zorgen. Het kan daarom lonen om op de hoogte te blijven van de koers als je wil investeren in de bitcoin.

Daling koers

Dat de koers van deze cryptovaluta volatiel is, is algemeen bekend. De bewegelijkheid van de koers betekent ook grote kans op veel winst, maar tegelijkertijd is het vrij risicovol. Zo heeft de bitcoin in de nacht van 23 februari 2021 een flink duik naar beneden gemaakt. Zondag 21 februari tikte de koerst nog een recordgetal van 57.000 dollar aan, daarna daalde de koers met 14% tot onder de 47.000 dollar. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met dat de koerst tot zo’n ongekende hoogte is gegroeid en dat beleggers hun beloningen hebben verzilverd. Toch heeft de koers zichzelf enigszins hersteld na de val. De koersen zijn namelijk op 24 februari in een paar uur weer ophoog gekrabbeld. Een goed en recent voorbeeld van hoe de koers eigenlijk altijd verloopt, namelijk volatiel.

Ethereum koers

Wie liever niet in de bitcoin wil investeren, maar de tweede grootste cryptovaluta aantrekkelijker vindt klinken, moet zijn bij de eth koers. De populariteit van deze valuta lijkt alleen maar toe te nemen en ook onder het grotere publiek raakt de ethereum koers steeds bekender. Het is lastig om te voorspellen waar deze koers heen gaat, maar wel wordt er verwacht dat ethereum op de lange termijn veel gaat opleveren.

Nieuwste over Blog