Beleggen in Ether, een goed idee?

3 minuten leestijd

Beleggen in crypto munten is zeker populair geworden, maar meestal hoor je de dingen over Bitcoins. Ether wordt echter niet zo vaak besproken. Toch heeft Ether veel meer potentieel in zich. Lees in dit artikel waarom investeren in Ether een goed idee kan zijn!

Wat is Ether eigenlijk?

Ether is de munt van het Ethereum netwerk. Dit netwerk focust zich niet alleen op het verwerken van betalingen via de blockchain, maar ook op het ontwikkelen van betaling technologieën. Ethereum is een publieke blockchain die ieder kan gebruiken om applicaties op te ontwikkelen. Dit is dan ook de onderscheidende kracht van Ether in vergelijking met de Bitcoin.

Het Ethereum netwerk en zijn aanhangers

De Ethereum koers wordt dus volledig bepaald door het Ethereum netwerk. Door de technologische voordelen van het open platform voor bedrijven om zelf op te ontwikkelen sluiten grote bedrijven zich aan bij het idee. Zo zijn er al veel Fortune 500 bedrijven, zoals Microsoft en Intel, die geloven in de technologieën van het Ethereum netwerk. Ieder bedrijf kan zijn eigen betaalmethode maken en gebruik maken van de onwijs snelle transacties. Door de ondersteuning van deze grote bedrijven heeft Ethereum al een groots marktwaarde van in totaal 26 miljard dollar.

Waarom Ether een goede investering zou kunnen zijn

Zoals in de vorige alinea te lezen valt is Ethereum al aardig groot en worden ze ondersteund door grote bedrijven. Dit resulteert in een stabiele koers die veel potentie met zich meebrengt. Ethereum kopen is dan ook geen slecht idee als bedrijf. Je krijgt dus niet alleen een munt, maar ook een open platform om op te ontwikkelen. Ethereum is ook nog lang niet klaar, ze hebben grootse plannen en willen de betalingssystemen van bedrijven voorgoed veranderen en verbeteren. Met als resultaat dat de Ether koers grote potentie heeft om te stijgen. Bedrijven die geloven in Ethereum zullen zich blijven aansluiten en zo zal Ethereum alleen maar groeien.

Bewaar de cryptomunten in een wallet

De aangekochte digitale munten kun je bewaren in een wallet. In wat voor wallet je ze bewaart, ligt aan jezelf. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Je kunt ze bewaren in hosted wallet, dit is te vergelijken met een rekening afsluiten bij een bank. Er is een derde partij bij betrokken. Wil je dit liever niet? Dan kan een software wallet iets voor jou zijn. Je slaat de digitale valuta op in een online omgeving die je downloadt op je computer. Alleen jij hebt dan toegang tot de omgeving met een code. Als laatste is er nog de hardware wallet, hierbij bewaar je de cryptomunten in een fysieke wallet. Te vergelijken met een kluis. Veiligheid is heel belangrijk, dus houdt hier rekening mee bij het bewaren van de Bitcoins. De hardware wallet wordt over het algemeen als het meest veilig beschouwen.

Nieuwste over Blog

Wat is e-tailize?

e-tailize is een online platform dat ondernemers helpt om te groeien met hun bedrijf door middel