Bedrijfshypotheek nodig? Bij Qredits aangevraagd binnen twee minuten!

6 minuten leestijd

Ben jij ondernemer? En zit je eraan te denken om een winkelpand of kantoorruimte te kopen? Of heb je opslagruimte nodig voor je voorraad? Dan is het verstandig en handig om een bedrijfshypotheek af te sluiten. Een bedrijfshypotheek kan jou helpen groeien. En is ook vaak snel geregeld. Bij Qredits heb je hem al binnen twee minuten aangevraagd. Je leest alles over de bedrijfshypotheek in dit blog.

Wat is een bedrijfshypotheek van Qredits?

Een bedrijfshypotheek is een zakelijke hypotheek van € 50.000 met een maximale hoogte van € 250.000. Dit is afhankelijk van wat je nodig hebt voor de financiering van zakelijk onroerend goed. Qredits ondersteunt graag ondernemers voor het financieren van een bedrijfspand. De looptijd dat je kan lenen is 1 tot 20 jaar. Tijdens deze looptijd betaal je iedere maand een vaste rente en aflossing. Hierbij kan je kiezen om lineair of annuïtair af te lossen. Daarbij kan extra aflossen boetevrij onder voorwaarden. Er is de mogelijkheid om hier één jaar gratis coaching bij te krijgen. Een coach kan je vanuit een deskundige en positieve houding helpen met je onderneming. En ben je een sociale ondernemer? Dan kom je ook nog eens in aanmerking voor een sociaal krediet van Qredits. Daarnaast kun je een bedrijfslening aanvragen tegen een rentepercentage van 5,75%.

De beoordeling van je aanvraag

Heb jij besloten om een bedrijfshypotheek aan te vragen? Een aanvraag is makkelijk en snel ingediend via de website van Qredits. De aanvraag van de bedrijfshypotheek en het ondernemersplan worden zorgvuldig beoordeeld. Hiervoor dien je wel enkele documenten tot je beschikking te hebben. De aanvraag van een bedrijfshypotheek gaat op dezelfde manier als een MKB-kredietaanvraag van Qredits. De invulling van het krediet zal besproken worden tijdens een gesprek met de bedrijfsadviseur. Qredits deelt ondernemers die een bedrijfshypotheek willen aanvragen op in drie categorieën:

Startende ondernemer: ben je een startende ondernemer en ga je dus (binnenkort) starten met je onderneming? Dan moet je beschikken over een volledig ondernemingsplan inclusief financieel plan én een specificatie van je privébegroting.

Bestaande ondernemer: ben je een bestaande ondernemer en heb je dus al een onderneming? Dan moet je beschikken over een uitgebreide beschrijving van de bedrijfsactiviteiten en van het investeringsdoel, de definitieve jaarcijfers van de afgelopen twee jaar en tussentijdse cijfers van dit jaar én een specificatie van je privébegroting.

Overname: ga je als ondernemer een bedrijf overnemen? Dan moet je beschikken over een volledig ondernemingsplan inclusief financieel plan, een specificatie van je privébegroting, de definitieve jaarcijfers van de afgelopen twee jaar en tussentijdse cijfers van dit jaar én een specificatie van je privébegroting.

Indien van toepassing kan er ook nog gevraagd worden om een kopie van je laatste IB-aangifte, een bestaand huurcontract, koopcontract en/of franchisecontract en de statuten van je onderneming. Daarnaast worden je gegevens bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) getoetst. Heb je hier een melding? Dat is niet altijd een probleem.

Rente en kosten

Qredits rekent een rente van 6,75% per jaar die je per maand betaalt. Deze rente staat vast gedurende de looptijd van de bedrijfshypotheek. Verhoogd risico? Dan kan Qredits een opslag van 1% in rekening brengen. De hoogte van de rente hangt af van de onroerend goed waarde én het risico dat Qredits aan de onderneming toerekent. Eerste 10 jaar van de looptijd? Het maandbedrag dat jij aan aflossing betaalt is gelijk. Na 10 jaar? De rente wordt opnieuw vastgesteld voor een periode van 10 jaar tot het einde van de looptijd.

Voordelen van een bedrijfshypotheek bij Qredits

Aan alle nadelen hangen voordelen én andersom. Als je kiest voor een bedrijfshypotheek bespaar je aan huurkosten. Deze huurkosten zijn meestal hoger dan de kosten van de aflossing van de bedrijfshypotheek. Daarnaast investeer je misschien ook wel in een pand dat in waarde gaat stijgen. Het afsluiten van een bedrijfshypotheek is een slimme zet. Qredits kiest voor een persoonlijke en positieve benadering. En zij bieden jou als ondernemer financiële ruimte om je dromen te realiseren. Jij krijgt individueel advies op maat en daarbij bieden ze persoonlijke coaching door een ervaren coach.

Verloop van de aanvraag

In de kredietaanvraagmodule van Qredits start je met je online aanvraag. Hierbij wordt er gevraagd om je persoonlijke- en bedrijfsgegevens. Ben je een startende of bestaande ondernemer? In beide gevallen moet je een aantal documenten aanleveren. Hiervoor heeft Qredits verschillende checklists. Heb jij een goed plan? Grote kans dat je gebeld wordt om een afspraak in te plannen met de bedrijfsadviseur. Hij of zij komt bij jou thuis óf op de zaak langs. Een online kennismaking is ook mogelijk. Tijdens dit overleg word je ondernemingsplan en kredietaanvraag besproken. Is je aanvraag goedgekeurd? Top! Je ontvangt vervolgens een voorstel waarin alle afspraken staan. Ga jij hiermee akkoord? Dan ontvang jij een definitieve overeenkomst. Vervolgens kan je hem digitaal ondertekenen en vervolgens wordt het krediet op je rekening gestort. En dan kan jij meteen aan de slag! Snel geregeld, toch?

Nieuwste over Ondernemerstips